Hirdetés
. Hirdetés

Drágulnak az SSD-k

|

Felfelé indulnak a vételárak, ugyanis a készletek szűkösek.

Hirdetés

Tajvani értesülések szerint az SSD-meghajtók vételárai rohamosak szökkennek majd fölfelé a következő néhány hónap során. Ennek az oka az, hogy folyamatosan szűkösek a NAND flash memóriák készletei, ez a tény pedig a harmadik negyedévben tovább emeli az árakat. 

A Digitimes szerint a mobilos DRAM és a beágyazott eMMC és eMCP megoldások iránti igény tartósan meghaladja a kínálatot, így a helyzet ősszel sem változhat. Mivel az SSD-k egyre inkább elkezdtek beépülni a HDD-k helyére is, a gyártók pedig igyekeznek a felhőbe költözni, és SSD-ket tenni a szervereikbe, a kereslet folyamatosan csak emelkedik a NAND flash iránt. 

A jelentések arról is szólnak, hogy a NAND flash lapkák árai már a múlt hónapban elindultak fölfelé, illetve, hogy a Toshiba már azon gondolkozik, hogy Japánban bővíti a gyártást. Az SSD-khez a Toshiba mellett az Intel, a Micron, a Samsung, a SanDisk és az SK Hynix is gyárt NAND flash memóriákat. 

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.