Hirdetés
. Hirdetés

Drónpusztító rendszert fejlesztett az Airbus

|

Saját kezébe vette a pimasz repülő szerkezetekkel való leszámolást a repülőgépgyártó óriás.

Hirdetés

Az európai repülőgépgyártó Airbus által a Las Vegas-i CES-en bemutatott rendszer a fejlesztő tájékoztatása szerint annak köszönheti nagy hatékonyságát, hogy a különféle forrásokból származó szenzor adatokat a legújabb adatelemző, jelfeldolgozó és kommunikációzavaró technológiákkal ötvözi. Az Airbus által gyártott radarokat, infravörös kamerákat és iránykeresőket használja az 5-10 kilométeres távolságban lévő drónok azonosítására és az általuk jelentett potenciális veszély mértékének meghatározására. A vezérlőjelek valós idejű elemzését követően egy jelzavaró megszakítja a drón és az irányító szerkezet közötti kommunikációt, ez katasztrofális következményekkel jár a drónra nézve, amely irányítás nélkül lezuhan.

De ezzel még nem elégszik meg az Airbus rendszere: iránykeresőjével azonosítja a kezelő pozícióját, és erről adatokat szolgáltat a rendvédelmi szerveknek, amelyek így intézkedhetnek ellene. A rendszer csupán a drónok által használt frekvenciákat blokkolja, így nem zavarja meg a környéken zajló más kommunikációt. Képes továbbá a drón irányításának átvételére is.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.