Hirdetés
. Hirdetés

Dupla DVD-író egy házban

|

A legújabb Plextor opikai meghajtó különlegessége, hogy egy normál méretű, 5,25 hüvelykes házban két vékony, slot rendszerű DVD-író kapott helyet.

Hirdetés

Helyszűke miatt a notebookokban már régóta vékony kivitelű optikai meghajtókat alkalmaznak, azonban egyes kisméretű, márkás asztali számítógépben is találkozhattunk hasonló megoldással. Ezek a meghajtók mégsem mondhatók általánosnak, aminek bizonyítéka, hogy az asztali gépekbe szánt ATAPI felületű DVD egységek kivétel nélkül normál, vagyis5,25 hüvelykes méretűek.

A PC World cikkében bemutatott Plextor PX-DB608AL típusjelzésű optikai egység mérete szintén 5,25 hüvelyk, de ebben már két DVD író foglal helyet. Mint a vékony meghajtók többsége, a Px-DB608AL sem teljesítménybajnok, csupán 8-szoros sebességre képes, míg a CD-médiák esetében ez az érték 24-szeres. Ugyanakkor kárpótolhat minket, hogy a meghajtó képes a DVD-RAM-médiák kezelésére, illetve a lemezek betöltése sem a hagyományos tálcás, hanem a sokak által kedvelt - a Pioneertól ellesett - slot-in rendszert alkalmazza.

plex.jpg

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.