Hirdetés
. Hirdetés

Duplamagos processzorok okostelefonokhoz és táblagépekhez

|

A Texas Instruments év végén megjelenő újdonsága révén a mobil eszközökön is élvezhetővé válhatnak a nagy felbontású videóanyagok.

Hirdetés

A Texas Instruments (TI) hétfőn jelentette be, hogy az év végén piacra dobja új, duplamagos, kifejezetten okostelefonokhoz és táblagépekhez fejlesztett chipjeit. Az
OMAP4430-as a jelenlegi, egymagos, az OMAP3 szériába tartozó lapkák teljesítményének kétszeresét lesz képes leadni. A teljesítménynövekedés lehetővé teszi, hogy a mobil eszközökre optimalizált alkalmazások gyorsabban fussanak - nyilatkozta Robert Tolbert, a TI OMAP okostelefon üzletágának vezető termékmenedzsere.

A bemutatás előtt álló chip olyan újdonságokkal is szolgál majd mint az 1080p felbontású HD-videó lejátszás - hangsúlyozta Tolbert. A szakember beszámolója szerint az új processzorok akár 1 GHz-es órajelen is működhetnek, és ötven százalékkal kevesebb energiát fogyasztanak, mint a korábbi modellek.

A chip figyelemre méltó teljesítménye elsősorban az új, az OMAP4430-ban alkalmazott processzor dizájnnak köszönhető - tette hozzá Tolbert. A chip az Arm legújabb Cortex-A9-ére építkezik; az OMAP3-as sorozatnál még a Cortex-A8-t használták.

Az új, duplamagos processzorral szerelt eszközökközel tízórányi 1080p felbontású és több mint tizenöt órányi 720p felbontású videóanyag lejátszását teszik majd lehetővé. A TI már számos, ám a szakember által meg nem nevezett eszközgyártóval szerződést kötött.


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.