Hirdetés
. Hirdetés

Durván alázza a Chrome az Edge-et

|

A Microsoft minden igyekezete ellenére böngészője megszorítani sem tudja a Google megoldását.

Hirdetés

Hirdetés

Továbbra is a Google Chrome a világ legnépszerűbb böngészője, derült ki a NetMarketShare legújabb statisztikáiból. A Microsoft Edge hiába alaptartozék minden új Windows 10 rendszeren, még mindig messze van attól, hogy a Chrome igazi vetélytársa legyen.

2018. márciusi adatok szerint a Chrome részesedése 61,77 százalék, vagyis minden tíz PC-ből hatnak a tulajdonosa ezt használja. A Windows 10 felhasználók tehát az Edge helyett a Chrome-ot használják, és hogy miért, az nem titok.

Az Edge kevesebb szolgáltatást biztosít, és a kiegészítő-választéka is szegényesebb. A Microsoft ráadásul összeköti a Windows 10 és a böngésző frissítését, vagyis viszonylag hosszú idő telik el az új változatok megjelenése között.

Így az is érthető, hogy a 4,46 százalékos felhasználói aránnyal rendelkező Edge-et a 10,52 százalékos Mozilla Firefox is megelőzi. Az Apple Safarijának részaránya csupán 4,14 százalék, de ez a böngésző csak macOS rendszereken fut.

A Microsoftot sokat támadták, amiért túl erőszakosan próbálja terjeszteni az Edge-et. De úgy átszik, hogy a Chrome dominanciájának megtörésére ez is kevés.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.