Hirdetés
. Hirdetés

E-sportolók, mint rendes sportolók

|

Meglepő eredményre jutottak a Német Sport Egyetem tudósai az e-sport játékosokról készített kutatásuk során.

Hirdetés

Érdekes módon az e-játékosok hasonló fizikai terhelésnek vannak kitéve, mint a "hagyományos" sportolók. Ingo Froböse professzor azt vizsgálta, hogy egy profi e-sportolónak milyen elméleti és gyakorlati tapasztalatokat kell megszereznie, hogy elérje célját, illetve, hogy mekkora stressznek vannak kitéve egy verseny alatt.

Hirdetés

"Mindnyájunkat lenyűgözött ez a fajta motoros készség és teherbírás. Egy profi e-sport játékos percenként akár 400 mozdulatot is képes elvégezni egéren és billentyűzeten, négyszer annyit, mint egy átlagos személy. Az egészben viszont az a legérdekesebb, hogy az agy különböző részeit foglalkoztatják egyszerre, hiszen a bal és a jobb kéz mozgása különböző." - nyilatkozta a szakember.

Első látásra úgy tűnhet, mintha ezek az emberek csupán össze-vissza nyomkodnák a billentyűzetet és rángatnák az egeret. Froböse professzor szerint azonban a Counter-Strike vagy a League of Legends rendkívül komplex, hiszen egyszerre igényli a motoros készségeket, valamint a taktikai szemléletmód magas fokát. 

Bővebb információt találnak az e-sportolók terheléséről az Esport 1 portálon.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.