Hirdetés
. Hirdetés

ED-tender: négyen maradtak

|

Négy pályázó jutott tovább az elektronikus útdíjfizetési tender első fordulóján. A Synergon az egyedüli magyar tulajdonú cég.

Hirdetés

A Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ (KKK) értékelő bizottságának döntése szerint az Albacomp és az Első Magyar Útdíj Rendszer Konzorcium (az Euroinvest-Arcadom-Efkon konzorciuma) nem tudta teljesíteni a műszaki követelményeket, ezért őket a tender második szakaszából kizárták. Ugyancsak kiesett a versenyből a MVM Zrt. és a MVMI Zrt. párosa, valamint a Marubeni-AR Hungária-Telvent-EGIS Preojects konzorcium, akiket formai és tartalmi kifogásokra hivatkozva utasított el az ajánlatkérő.

A KKK tender első fordulóján sikeresen túljutott konzorciumok: a Synergon Informatika Nyrt. és a Sanef SA. konzorciuma; a Magyar Telekom Nyrt. és a T-Systems Enterprise Services GmbH konzorciuma; az Autostrade per l'Italia S.p.A., a Siemens Aktiengesellschaft Österreich az Intertoll-Europe Zrt. konzorciuma; valamint a Kapsch TrafficCom AG., a Kapsch Telematic Services GmbH, a Kapsch Telematic Services Telematikai Szolgáltató Kft, és a Via Verde Portugal - Gestăo de Sistemas Electrónicos de Cobrança S.A. konzorciuma.

Az elektronikus útdíjfizetési tender következő állomása a műszaki tartalmak részletes bemutatása lesz 2008 januárjában. Ezt követően az ajánlatkérő KKK tárgyalásos eljárás során kívánja pontosítani a szerződés feltételeit. Ennek során derülhet ki, hogy melyik jelölt ajánlata felel meg leginkább a pályázatban megfogalmazott igényeknek. Ha az első fordulóban kiváló eredményt elért Synergon a második fordulóból is győztesként kerül ki, akkor ez a cég életében a legnagyobb méretű projekt elnyerését jelenti majd. A beruházás költsége a pályázati kiírás előzetes becslése szerint 50-70 milliárd forint közé esik, a projekt lezárása 2008-ra várható. A rendszer kiépítése után a 3,5 tonna feletti megengedett össztömegű járművek a megtett úttal arányosan fizethetnek majd úthasználati díjat az autópályákon, autóutakon és az országos főutak egyes elemein. Előzetes becslések szerint a korszerűsítés 400-500 ezer jármű díjfizetését teszi majd ésszerűbbé.

A KKK döntésére reagálva Lazarovits Márk, a Synergon vezérigazgatója elmondta: "a KKK által adott kitűnő minősítés a Synergon átszervezése óta az első tényszerű visszajelzés a piaci oldalról, és ezzel határozottan igazolni látjuk a véghezvitt szervezeti változtatások és a megújított üzleti stratégia helyes irányait." A vállalat felsővezetői nemrég, a cég negyedéves pénzügyi eredményeit ismertető sajtótájékoztatóján utaltak arra, hogy a Synergonnál az év első felében számos hatékonyságnövelő intézkedést foganatosítottak, így mostanra a cég közleménye szerint - minden olyan akadály elhárult a Synergon útjából, amely gátolhatná az új vezetés által megfogalmazott új üzleti stratégia megvalósításást.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.