Hirdetés
. Hirdetés

Egér helyett távirányító - és fordítva

|

A T-Home TV előfizetői hamarosan böngészővel, akár a munkahelyükről is programozhatják otthoni beltéri egységeiket (set-top-box).

Hirdetés

A T-Online beszámolt IP televíziós szolgáltatatásának közel és távoli jövőben várható fejlesztéseiről, amelynek aktualitását az adta, hogy a Microsoft a héten jelentette be Mediaroom elnevezésű platformjának legújabb, 1.2-es verzióját - ez az operációs rendszer fut a T-Online beltéri egységein is. Az egyik legérdekesebb fejlesztés, hogy a cég integrálja a webes televíziós szolgáltatásokat az IPTV-vel. Hamarosan elindul az új T-Home TV portál, ahol a műsorújság és a műsorajánlók mellett interaktív (webkettes) funkciók is elérhetők lesznek. A későbbiekben a regisztrált felhasználók egymásnak is ajánlhatnak műsorokat, viszont ami ennél izgalmasabb, hogy az IPTV előfizetők a böngészőn keresztül beprogramozhatják felvételre az otthoni beltéri egységüket - akár a munkahelyükről is. Mindezt a set-top-box műsorújságjához hasonló felületen. A távolabbi jövőben ugyanennek mobilos változata is megjelenik majd.

Egyéb fejlesztések is várhatók. Ezek egy része a megbízhatóságot kívánja növelni, a másik a lefedettséget. Jelenleg 29 településen érhető el a szolgáltatás. Az év második felére ez a szám 42 növekszik majd. Mindemellett a műsorkínálat is bővül két opcionálisan válaszható csomaggal. A Terra olyan csatornákat tartalmaz, mint a Discovery Civilisation, Science, Travel & Living, AXN Crime és Scifi. A Playhez pedig az MTV Base, MTV 2, MTV Hits, Performance és Extreme Sport csatornák tartoznak.

A Mediaroom új verziójának lehetőségeiről Varga Gábor, a Microsoft közép- és kelet európai telekommunikációs és média szakértője beszélt. Jó pár évvel ezelőtt, amikor először hallhattunk a digitális televíziózásról, már akkor elhúzták a mézesmadzagot olyan funkciókkal, mint például a tetszőleges kameranézet választás sportesemények alatt. Varga Gábor a Formula 1-et hozta fel példának, ahol bizony nem ritka, hogy a rendező egy magányosan köröző versenyzőt vagy éppen unatkozó szerelőket mutat, miközben máshol éppen komoly test-test elleni csata folyik. Ha az ígéretek megvalósulnak, akkor előbb-utóbb tényleg mi magunk dönthetünk arról, hogy melyik kamera képét szeretnénk látni. Mindez a kép a képben funkció továbbfejlesztése révén valósulhat meg.

montreal.jpg

Varga Gábor szerint a jövő legfontosabb irányzata az otthoni szórakoztatásban az integráció, amikor is a háztartásban gyakorta használható eszközök (például televízió, számítógép, játékkonzolok) együtt tudnak működni a felhasználói élmény növelése érdekében. A felhasználók a jövőben az otthoni számítógépükön tárolt zenéket, képeket, videókat jeleníthetnek majd meg a televíziójuk képernyőjén. Az összekapcsolásra egy másik tipikus példája, amikor a tévénéző a beérkező telefonhívását az IPTV képernyőjén érzékeli, távirányítójával fogadja a hívást, amelynek lefolyása alatt az adást automatikusan rögzíti a beltéri egység, és a beszélgetés befejeztével a megszakított pillanattól folytatható a megtekintése.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.