Hirdetés
. Hirdetés

Egy aprócska robot pingpong-fenomént farag belőlünk

|

A Trainerbot játékerejét mobilról szabályozhatjuk, így lépésről lépésre tökéletesíthetjük tudásunkat.

Hirdetés

Az asztaliteniszre is igaz, hogy gyakorlat teszi a mestert -- de mit csináljunk, ha nincs partnerünk, vagy ha van, túl erős, vagy túl gyenge? Egy amerikai testvérpár, Alexander és Harrison Chan megoldotta a problémát: elkészítették a Trainerbot nevű robotot, amely azért ideális gyakorlótárs, mert ütéseinek erejét, irányát és más jellemzőit egy okostelefon-appból pontosan beállíthatjuk.

A Trainerbot ötlete akkor fogalmazódott meg a testvérekben, amikor elköltöztek hazulról, és elvesztették a régi partnereiket. A tavaszi és téli szünetekben dolgoztak a projekten, így hozták végül össze a 1,2 kilós, 16x32 centis kis pingpong-robotot.

Bár a Trainerbot alapvetően egyéni játékra való, az alkalmazással a felhasználók megoszthatják egyéni beállításaikat és edzéstervüket, és oktatóvideókat is készíthetnek. A testvérpár egy többjátékos módot is kidolgozott, ebben két játékos azon versenyezhet, melyikük veri meg előbb a robotot.

A Trainerbotra jelenleg a Kicstarteren vesznek fel 329 dollárért előrendelést, a megjelenés tervezett időpontja 2017 márciusa.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.