Hirdetés
. Hirdetés

Egy maroknyi PC

|

Egy csináld magad PC rögtön izgalmas lesz, ha akkora, mint egy 5,25 hüvelykes bővítőhelyre építhető optikai meghajtó fele.

Hirdetés

A VIA sohasem a csúcsteljesítményű processzorairól volt híres, sokkal inkább a nem melegedő, még elfogadható teljesítményt nyújtó megoldásairól, amelyek egészen valószínűtlenül apró rendszerek megépítését teszik lehetővé. A Pico-ITX szabványú alaplapjaik mindössze 10×7,2 cm kiterjedésűek, ami a jelenleg létező legkisebb méretszabvány.

Erre épülő csináld magad készletet dob piacra a cég 2007 decemberében. Az ARTiGO A1000-et lelkes végfelhasználóknak szánják. A célközönség már sokszor bizonyított, hogy a Mini- és Pico-ITX apróságokat számtalan helyre be tudják építeni - például olyan régi klasszikus számítógépek mint egy Apple Macintosh, vagy C64 dobozaiba, játékmaciba, vagy mondjuk egy repülőgép hordozó makettjének belsejébe.

artigo.jpg
Kis test, kis teljesítmény. Cserébe zajtalan és bárhová beépíthető


Az ARTiGO A1000 az ő dolgukat könnyíti meg. A mindössze 15×11×4 centiméteres kis fekete téglatest súlya 520 gramm. 1 gigahertzes VIA C7 processzorát VIA VX700 lapkakészlet szolgálja ki, mely VIA UniChrome Pro, integrált videóvezérlőt is tartalmaz, melytől ne várjunk komoly 3D-s teljesítményt, de ha nem akarunk tőle HD-felbontást, akkor a videókkal elboldogul. A rendszer maximum 1 gigabájt, SO-DIMM tokozású DDR2-533 memóriát támogat.

artigorobbantott.jpg
Az ARTiGO robbantott ábrája

4 USB 2.0 kaput, egy 10/100-as Ethernet vezérlőt, analóg VGA kivezetést, a mikrofon és a hangszóró 3,5 mm-es jack aljzatait találjuk meg rajta. Az apró házba egy 2,5 hüvelykes ATA merevlemez fér be. Sem ez, sem a memória nem tartozéka a kitnek, viszont ezek bármelyik számítástechnikai üzletben beszerezhetőek, az összeszereléshez szükséges kábelek és egyebek a csomag részei. Ezeken kívül csak monitorra, billentyűzetre és egérre lesz szükségünk az ARTiGO működtetéséhez, a noteszgépekére emlékeztető külső tápegység tartozék. A teljes rendszer 15 watt körül fogyaszt tétlen állapotban, míg maga a processzor 20 wattot teljes terhelés mellett.

A VIA ARTiGO forgalmazását december 14-én kezdik meg az Egyesült Államokban, 300 dolláros (kb. 52 000 forintos) áron.

Videó az ARTiGO összeszereléséről a VIA-tól. Gyerekjáték!

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.