Hirdetés
. Hirdetés

Egy mértékadó professzor

|

Felavatták Simonyi Károly mellszobrát a Műegyetemen.

Hirdetés

Simonyi Károly halálának tizedik évfordulója alkalmából felavatták a legendás professzor mellszobrát a Műegyetem Q épületében. A szoborállítás ötlete az 1963-ban végzett villamosmérnök-évfolyamtól származik, a kezdeményezést a Villamosmérnöki és Informatikai Kar is támogatta.


Simonyi Károly olyan „konnektort", elméletileg magas szinten megalapozott csatlakozást adott Villamosságtan - Elméleti Villamosságtan - Elektronfizika trilógiájával, amelyhez valamennyi szaktárgy csatlakozni tudott. A Fizika Kultúrtörténete című könyve a természettudomány, a fizika ablakát tárja szélesre a kitekintők számára, műveltségüket gyarapítandó - áll a szobor felállítását javasló felhívásban.

A professzor oktatói és kutatói tevékenységével egyedülálló szakmai tudást adott hallgatóinak, munkatársainak, tisztelőinek, könyvei olvasóinak és az egész társadalomnak. Élete generációk számára szolgál példaképül. A szoboravatáson - a nagyszámú ünneplő között - részt vett Simonyi Károly özvegye is. Veres Gábor szobrászművész alkotását a professzor unokája leplezte le.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.