Hirdetés
. Hirdetés

Egy napig volt látható Edward Snowden szobra

|

Az NSA dokumentumait kiszivárogtató informatikusról még életében mellszobor készült.

Hirdetés

A szobrot New York Brookly negyedében, egy parkban állították fel a hajnali órákban amerikai művészek, de a nap végére a szobrot eltávolították.

Hirdetés

Snowden sokak számára a mai napig hősnek számít népszerűsége az elmúlt években sem csökkent. A Titanic Filmfesztivál idei programjában például együtt szerepel Dzsafar Panahi Arany Medve-díjas Taxi című filmjével, valamint Mads Mikkelsen A megváltás című dán westernjével, a róla szóló, Citizenfour című Oscar-díjas dokumentumfilmben.

Néhány hete csak, hogy Snowdentől származó titkos dokumentumokra hivatkozva a The Intercept című portál jelentette, hogy az Apple iPhone okostelefonokon és az iPad táblagépeken használt titkosítás feltörésén dolgoztak a CIA-hoz köthető kutatók. Az Apple eszközein az adatok és a kommunikáció titkosítására használt biztonsági kulcsokat próbálták feltörni, és megpróbáltak hozzáférést nyerni a hardvereszközök gyári meghajtó programjához, a firmware-hez. A jelentés szerint az erre irányuló program 2006-ban, már az első iPhone piacra dobása előtt megkezdődött, és legalább 2013-ig tartott.

 

A portál szerint a törekvések egy nagyobb titkos program részei, amelynek keretein belül az amerikai és a brit hírszerzés "a hazai és külföldi, titkosítással ellátott kommunikációs termékek" feltörésére törekszik, és az Apple mellett a Google Android operációs rendszerét is érintik.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.