Hirdetés
. Hirdetés

Egy Snow Leopard bug törli az összes felhasználói adatot

|

Adatvesztésről számolnak be azok a Macintosh felhasználók, akik az OS X 10.6-os változatát használják és vendég jogosultságú felhasználóként léptek be.

Hirdetés

Az Apple OS X Snow Leopard - 10.6-os - verziójának felhasználói súlyos adatvesztésről számolnak be. A gépen definiált felhasználó összes személyes adata elveszett, amikor vendég (guest) felhasználóként léptek be a rendszerbe, miután az előző, Leopard változatról frissítettek.

A hibáról meglehetősen sokan beszámoltak az Apple támogatói fórumán. Úgy fest, hogy a felettébb bosszantó bug minden beállítást alaphelyzetbe állít a Mac-en, beleértve az alkalmazások beállításait és még olyan kritikus könyvtárakat is töröl mint a dokumentumoké, fotóké és zenei állományoké.

Úgy tűnik, hogy a hiba akkor jön elő, ha az OS X 10.5-ről - Leopard - frissítenek a 10.6-os változatra - Snow Leopard - és ezután lépnek be vendég jogosultságú felhasználóval a rendszerbe. A normál jogú felhasználó home könyvtárát felülírja a rendszer egy új, üres könyvtárral. Az összes személyes könyvtár - dokumentumok, letöltések, zene, képek és egyebek - kiürülnek, a Desktop és a Dock is alaphelyzetbe áll, mintha éppen most kapcsoltuk volna be a dobozból frissen kicsomagolt számítógépet.

A hibáról az első beszámolók egyáltalán nem új keletűek, már szeptember harmadikán, a Snow Leopard kiadása után hat nappal megjelent az első ilyen beszámoló.

Egyelőre egy megoldás van a problémára: a vendég jogú felhasználói fiók letiltása. Ez a tüneti kezelés megelőzi, hogy valaki véletlenül ilyen módon lépjen be a gépbe és ezzel a fenti katasztrófát okozza.

Az Apple egyelőre nem reagált a problémára.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.