Hirdetés
. Hirdetés

Egy új USB, amelyik mindent megváltoztat

|

Az USB4 szabványtól csodákat vár az iparág.

Hirdetés

Hirdetés

Most, hogy az előkészítés alatt álló USB4 specifikációba állítólag beépítik a Thunderbolt 3 protokollt, sokan abban reménykednek, hogy enyhül majd az USB-vel kapcsolatos zűrzavar.

Jelenleg ugyanis két különböző csatlakozó (USB-A és USB-C), illetve négy aktív specifikáció (USB 2.0, USB 3.0, és USB 3.1 Gen 1, illetve USB 3.1 Gen 2) fut párhumazosan, továbbá jelen van a Thunderbolt 3 is, és készülőben az USB 3.2.

A kavarodás oka az, hogy tízezernyi gyártó készít USB eszközöket, és mivel az USB a filléres pendrive-októl a milliós szerverekig mindenütt jelen van, az USB-t gondozó szakmai csoport nem akarja korlátozni a gyártókat a nekik megfelő eszközök kiválasztásában.

A 2021-től piaci termékekben megjelenő USB4 szabvány azért jelent majd könnyebbséget, mert egy csatlakozótípusra szűkíti a választékot (USB-C), és akár 40 gigabájt/másodperces átviteli sebességet is támogat.

Ugyanakkor fontos hangsúlyozni, hogy  nem egyezik meg teljesen a Thunderbolt 3-mal. Elvileg persze támogatja  - de hogy ez a gyakorlatban is megvalósul-e, az megint csak az USB4 termékek gyártóitól függ majd.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.