Hirdetés
. Hirdetés

Egy újabb hasznos Windows 10 funkció

|

Automatikusan zárolja a PC-t az operációs rendszer, ha felállunk az asztalunktól.

Hirdetés

A tavasszal esedékes Creators Update nevű nagyszabású Windows 10-frissítés egyik fontos újdonsága lesz a Dynamic Lock elnevezésű új funkció, amely lehetővé teszi annak beállítását, hogy számítógépünk automatikusan zárolja magát, ha eltávozunk az íróasztalunktól. A jelenlegi tesztverzióban a Dynamic Lock a mobiltelefonunkkal együtt használható Bluetooth kapcsolaton keresztül: az operációs rendszer azáltal érzékeli a távozásunkat, hogy okostelefonunk hatótávolságon kívülre került. Az automatikus szolgáltatás hatékonyan védi meg számítógépünket és adatainkat a kíváncsiskodóktól mind az irodában, mind otthon.

 

A Creators Update megjelenéséig még várható a funkció finomhangolása, elképzelhető, hogy a megfelelően felszerelt eszközökön együttműködik majd a Windows Hello szolgáltatással, és a beépített infravörös kamerát is használja majd annak észlelésére, hogy a felhasználó eltávolodik a számítógéptől.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.