Hirdetés
. Hirdetés

Egymillió mondat ajándékba

|

Az Európai Bizottság kezdeményezése a szoftverfejlesztőket segíti a nyelvi programok javításában.

Hirdetés

Az Európai Bizottság szabad hozzáférést biztosít a szoftverfejlesztőknek egymillió lefordított mondathoz, segítve a nyelvi programok javítását. A mondatok nagy része az úgynevezett Acquis Communautaire-ből származik, mely az Európai Unió teljes joganyagát képezi (és amelynek átvétele kötelező az EU-hoz csatlakozó tagállamok számára). A tagállamok nyelvére lefordított szöveget az Európai Bizottság (EB) 1750 fordítója ellenőrzi mondatonként. Ez különösen hasznos a fordítószoftverek fejlesztői számára, mivel pontosabb egyezést tesz lehetővé az egyes kifejezések esetében. Az érdeklődők letölthetik a szövegeket közvetlenül az EB honlapjáról (lásd az alábbi hivatkozásokat).

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.