Hirdetés
. Hirdetés

Egyre kevesebb a támadható folt a weben, a behatolások száma mégsem csökken

|

A biztonság javuló tendenciáját sajnos rettentően jól ellensúlyozza a hackerek találékonysága és technikai felkészültsége. Továbbra sem ülhetnek a babérjaikon a biztonsági szakemberek.

Hirdetés

2009 derekán rengeteg biztonsági rés került a felszínre. 2010-re az egy évvel azelőtti 480 kockázatot hordozó, sebezhető pont helyett már csak 230 ácsingózott védtelenül. A tavalyi évre a szám tovább csökkent, mindössze csak 148 biztonsági rés maradt betömetlenül. Ezeknek a réseknek a nagy része az egyénre szabott weblap-kódokban keresendő, így ezeket rendszeres patchekkel nem lehet orvosolni. A WhiteHat Security arról számolt be, hogy átlagosan száz napot igényel egy biztonsági rés befoldozása.

 

 

Ez azt is jelenti, hogy egy teljes negyedév áll a hackerek rendelkezésére, hogy kiaknázzák a védtelen pontokat és, hogy behatoljanak egyes rendszerekbe. A biztonsági rések száma ugyan folyamatosan csökken, de a biztonsági incidensek száma sajnos közel sem mutat hasonló tendenciát. A”sötét” oldal lehetőségei tehát beszűkültek, de a megmaradt lehetőségeket sokkal jobban képesek kihasználni a hackerek. Tanulnak és fejlett technológiát használnak.

A cikk bővebben a Computerworld oldalán olvasható.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.