Egyre könnyebb lesz a prototípuskészítés

|

Valódi tárgyakból készít digitális képet a MakerBot Digitzer.

A MakerBot új Digitzer készüléke képes scannelni a háromdimenziós tárgyakat, majd módosítható digitális modellt készíteni belőlük. Így gyakorlatilag bármilyen tárgyat úgy klónozhatunk, hogy bármilyen kívánt módosítást végrehajtható előtte.

Hirdetés

A Digitzer automatikusan forgatja a tárgyakat és egy lézer segítségével scanneli be azokat. A szoftver ezután STL fájlként menti a 3D modellt, amit utána pofonegyszerűen lehet módosítani.

Természetesen a készüléknek vannak korlátai. Nem képes felismerni a színeket és nagyon érzékeny a fényviszonyokra. A lézer által nem érzékelhető felületek később a modellen sem lesznek láthatóak. Bár a Digitzer képes 0,5 mm méretű részleteket is megkülönböztetni, a gyártó szerint az eszköz még nem alkalmas a rendkívüli pontosságot igénylő mérnöki munkákhoz.

 

A 3D nyomtatókhoz hasonlóan a Digitzer ára még rendkívül borsos, 1400 dollárt kérnek el érte.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.