Hirdetés
. Hirdetés

Egyre sikeresebbek az 5 millis HDD-k

|

Nagy jövő várhat az 5 és a 7 milliméteres merevlemezekre.

Hirdetés

Az újabb operációs rendszereket nem túl nehéz feltelepíteni egy olyan gépre, amely viszonylag tisztességes teljesítményt képes még nyújtani. Emiatt a vásárlók nem is igazán akarnak új asztali PC-t vagy notebookot, inkább az egyes hardverelemeket cserélnék le, ha szükséges. 

Szóba jöhet egy erősebb processzor, egy nagyobb memóriakártya, vagy egy még nagyobb merevlemez. A HDD-k kapacitásával már hosszú ideje nincs gond, a méretük viszont egyre inkább égető kérdés lett. Mivel a notebookok egyre vékonyabbak, a merevlemezeknek is tartaniuk kellett a lépést. 

Az ultrabookok halvány, de létező előretörése az 5 és a 7 milliméteres HDD-k fokozódó népszerűségét is jelenti. Az iSuppli adatai szerint az effajta adattárolók eladásai jelentős mértékben megemelkedtek, és 2017-re a tavalyi eladások huszonötszörösét teszik majd ki. Ezzel az eladott darabszám 133 millióra nő, míg a 9,5 milliméteres változatoknál 245 millióról 79 millióra csökken. 

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.