Hirdetés
. Hirdetés

Egyre többen szelfizik halálba magukat

|

Sokan akár az életüket is kockára teszik azért, hogy övék legyen a legkülönlegesebb, legmegdöbbentőbb fotó.

Hirdetés

A szelfi őrület a tetőfokára hág, amiben nincs is semmi kivetnivaló, hiszen a kreatív okostelefon tulajdonosok rengeteg vicces és megdöbbentő fotóval örvendeztetik meg barátaikat a közösségi weboldalakon. Sajnos azonban - ahogy az minden hobbinál előfordul - egyesek nem ismernek határokat, és úgy gondolják, a fotók milliói közül csak úgy tudnak kitűnni saját felvételeikkel, ha azokat extrém körülmények között, testi épségük és gyakran életük kockáztatásával készítik el.

Hirdetés

A helyzet immár odáig fajult, hogy egyes országok kormányai és szabályozó hatóságai a szelfizést a közbiztonságra veszélyes cselekedetként kezelik, és felvilágosító kampányokat indít a veszélyes jelenségek visszaszorítására. Így például Oroszországban - ahol az év elején tucatnyi haláleset és súlyos sérülés történt a grizzly medvék "bevonásával" megkísérelt szelfikészítés közben - a helyi belügyminisztérium kampányt indított a felelőtlen mobilfotósok figyelmeztetésére, melyben felhívják a figyelmet a vadállatokkal való fényképezkedés veszélyeire, olvashatjuk a Reuters tudósításában. Az oroszok különösen kedvelhetik a rizikós körülmények között készült szelfiket, nyáron két férfi halt meg, miközben egy kibiztosított gránáttal a kezükben akartak szelfit kattintani, egy egyetemista pedig 10 méteres magasságból lezuhanva zúzta magát halálra, amikor egy moszkvai hídon szerette volna elkészíteni élete szelfijét.


Amerikában ugyancsak számos szelfibaleset történt az idén. A Yellowstone Nemzeti Parkban több esetben is előfordult, hogy a kockáztató fotósok túl közel merészkedtek egy bölényhez, amely aztán rossz szokásához híven felöklelte őket, míg Texasban egy családapa lőtte fejbe magát szelfikészítés közben.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.