Hirdetés
. Hirdetés

Egységesíti az Androidot a Google

|

A tervek szerint az Android operációs rendszer következő, a negyedik negyedév során megjelenő verziója valamennyi ma a piacon lévő okostelefonnal és táblagéppel képes lesz együttműködni.

Hirdetés

A Google a keddi I/O fejlesztői konferencián jelentette be legújabb, Ice Cream Sandwitch kódnéven futó Android operációs rendszerét, amelyet várhatóan a negyedik negyedév során mutatnak be. A cég illetékesei szerint az új OS kifejlesztésének célja az volt, hogy olyan, egységes szoftvert hozzanak létre, amely valamennyi ma kapható okostelefonnal és táblagéppel képes együttműködni.

Az Ice Cream Sandwich egyéb újdonságok mellett egy teljesen felújított applikációs keretrendszert és olyan API-kat is tartalmaz majd, amelyek képesek automatikusan, az egyes eszközök lehetőségeihez igazodva újrakonfigurálni az alkalmazásokat.

A Google az Ice Cream Sandwich bejelentésével egy időben a tabletekhez fejlesztett Honeycomb 3.1-es verziójának közelgő kiadásáról is beszámolt. Az új Honeycomb révén USB-kompatibilissé válnak az androidos táblagépek; a fejlesztők pedig a Google TV platformra is írhatnak alkalmazásokat.

A Google az I/O konferencián jelentette be azt is, hogy a jövőben az Android Marketen keresztül is kölcsönözhetnek mozifilmeket a felhasználók. A vállalat a közelmúltban kezdte el felhőalapú zeneszolgáltatása, a Music Beta tesztelését, amelyet jelenleg csak meghívásos alapon, az Egyesült Államokban élő userek érhetnek el.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.