Hirdetés
. Hirdetés

Együttműködik a Deutsche Telekom és a France Telecom

|

A Deutsche Telekom és a France Telecom vegyesvállalat formájában egyesítik nagy-britanniai működésüket, így piacvezetők lesznek a szigetországban.

Hirdetés

A két távközlési mamutvállalat ma bejelentette, hogy megkezdték a tárgyalásokat a nagy-britanniai leányvállalataik, a T-Mobile UK és az Orange UK egyesítéséről (tegnap még a DT szóvivője email-ben annyit közölt a hírrel kapcsolatban, hogy a vállalat nem kommentál "pletykákat és feltételezéseket"). A vegyesvállalat formájában működő szolgáltatónak 28,4 millió ügyfele lesz, ami a brit előfizetők 37 százalékát teszi ki. Ezzel megelőzik a jelenlegi piacvezetőt, a Vodafone-t, amely 18,6 millió előfizetővel rendelkezik.

A teljes történet jóval korábbra nyúlik vissza. Már nyár elején komoly tippelési verseny kezdődött azzal kapcsolatban, mi lesz a T-Mobile UK sorsa. A Deutsche Telekom ugyanis már tavasszal megbízta a JPMorgan bankházat, hogy vizsgálja meg a T-Mobile UK számára adódó lehetőségeket, miután a részleg több éve gyengén teljesít. Elemzők még ebben a rossz helyzetben is 3-4 milliárd euróra tartották a leányvállalat piaci értékét. Sokáig a jelenlegi piacvezető, a Vodafone szerepelt első számú vevőként, ám úgy tűnik, hoppon maradtak, és a franciákkal összeálló németek a piacvezető pozíciót is megszerzik a túltelített brit piacon.

Fogják a költségeket
Az egyesülés másik előnye lesz, hogy jelentős, 5,7 milliárd dollár költségcsökkentést tud végrehajtani a két cég, bár ennek egyik forrása több üzlet bezárása, valamint az ügyfélszolgálatok "optimalizálása" lesz. Felszámolnak továbbá több átjátszó állomást, ennek ellenére ígéretük szerint javítani fogják a lefedettséget.

Szintén költség-megtakarítást remélnek a közös marketingtől, mivel közösen fogják reklámozni szolgáltatásaikat. A két vállalat egy márkanevet fog választani a vegyesvállalatnak, de ez még legalább 18 hónapig el fog tartani. Addig párhuzamosan fut majd a T-Mobile és az Orange márkanév Nagy-Britanniában.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.