Hirdetés
. Hirdetés

Ejti a Microsoft a gizmodós Courier prototípust

|

Biztos, hogy nem olyan lesz a Microsoft táblagépe, mint amit a pletykabajnok Gizmodo tavaly bemutatott, pedig az közelebb áll a felhasználói elvárásokhoz.

Hirdetés

Tavaly a Gizmodo közzé tett néhány képet és videót a Microsoft új generációs táblapécéjéről, amely a Courier nevet viselte. (Bővebb angol nyelvű információ található erről többek között a PC World cikkében.) Az akkor állítólag kiszivárgott koncepciós darab szakított az egyképernyős felépítéssel és két pánttal összefűzött 7 hüvelykes kijelzővel dolgozik. A szoftver is új volt, a Zune HD és a Microsoft Surface kombinációjaként lehetne leírni, ami igen ígéretes iránynak tűnik.

Még az iPad beharangozója előtt, megelőző csapásként mutatta be Steve Balmer a CES alkalmával a cég első táblagépét, ami nem hasonlított arra a bizonyos Courierre, lévén egy egyképernyős modell. A nyitóelőadás ettől eltekintve nem hozott sok meglepetést és újdonságot. Ugyan láthattak a nézők egy tábla eszközt a vezér kezében, de a Microsoft CEO-ja pontos részletekkel nem kívánta "untatni" a közönséget, inkább mesélt kicsit a Windows 7 átütő, PC eldásokat megduplázó sikeréről és arról, hogy ezentúl a HP gépein a Bing lesz az alapértelmezett kereső szolgáltatás.

A Gizmodo tehát már január óta bizonyos lehetett benne, hogy csak egy koncepciós anyagot sikerült megszerezniük, amelyet nem követ majd megvalósítás. Egyértelmű, hogy a Gizmodo által megszellőztetett két képernyős, pántolt hardvernek nyoma sincsen. Levonhatjuk a következtetést, hogy nem mindig készpénz, amit a Gizmodo ír, de ez nem nagy újdonság. Fontosabb, hogy a weboldal látogatóinak tetszett a valóságtól elrugaszkodott kétképernyős design, amivel a Microsoft erősen megkülönböztethetné saját modelljét az Appke iPad-tól. De nem teszi.

Legutóbbi, cikkünk apropójául szolgáló hírében a Gizmodo idézi Frank Shaw (Microsoft) szavait, miszerint ?a Courier projekt egy példa az erőfeszítésekre, kiértékeljük hogy használhassuk vonásait a jövő termékeiben, de jelenleg nem szerepel a terveink között egy ilyen eszköz megépítése"

A két képernyős kialakítás nem csak lényegesen drágábbá tenné a készüléket, de az energiafogyasztását is megnövelné. A rideg valóság a CES bemutató alapján tehát továbbra is az egy képernyős változat, ami nagyon hasonlít az Apple üdvöskéjére. Igaz, annyi már most is bizonyos, hogy írni azt lehet rá stílussal (az Apple iPadra nem lehet), ami munkában, háztartás szervezésben is hasznosabbá teheti a Couriert. A CES-en bemutatott változaton egy Windows futott, de joggal reménykedhetünk abban, hogy a kezelőfelület Surface-szerűbb lesz, hiszen a Microsoft az Apple emberbarát operációs rendszere után nem engedhet meg magának egy konvencinális kényelmetlen felületet és nyilván a Tablet PC mérsékelt sikerét sem kívánja megismételni.

Úgy tűnik tehát, hogy a valóság egyelőre ridegebb az álmoknál és a Gizmodo kevésbé szavahihető, mint amennyire látogatott.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.