Hirdetés
. Hirdetés

EKÁER száma automatikusan

|

Leegyszerűsíti az adminisztrációt a HostLogic megoldása.

Hirdetés

Már csak március 1-jéig tart az EKÁER (Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer) türelmi ideje, és továbbra is sok piaci szereplőnek okoz fejtörést, hogyan tegyen eleget az EKÁER működéséről szóló rendelet előírásainak. Az SAP rendszert használó, EKÁER bejelentési kötelezettséggel rendelkező vállalatok azonban fellélegezhetnek: a HostLogic Zrt. olyan megoldást fejlesztett számukra, amellyel az EKÁER szám igénylése mind értékesítés, mind az import beszerzés esetén automatizálható. A HostLogic fejlesztése már több cégnél működik, és néhány nap alatt bevezethető bármely SAP R/3 rendszert használó vállalatnál.

Hirdetés

2015. január 1-jén indult el az Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer, amely alapján a vállalatokat bizonyos közúti árufuvarozási tevékenységek esetén bejelentési kötelezettség terheli, és EKÁER számot kell igényelniük a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV). A rendszer március 1-jéig tartó próbaüzemét követően mulasztási bírságot kell majd fizetnie azoknak a cégeknek, amelyek nem tesznek eleget az EKÁER rendszer működéséről szóló rendeletben foglaltaknak. Az érintett cégeknek így már csak néhány hét áll a rendelkezésére, hogy felkészüljenek az EKÁER által támasztott követelményekre és elkerüljék a büntetést.

A HostLogic Zrt. SAP oldali fejlesztése azon vállalatok számára nyújt segítséget, ahol még nem megoldott az EKÁER számok adminisztrálásának automatizálása az SAP rendszerrel. „Az EKÁER szám igénylése során az érintett cégeknek naponta akár több ezer tételt is fel kell vinniük az online EKÁER felületre. Ezt a műveletet sok vállalat eddig kénytelen volt manuálisan elvégezni, az általunk fejlesztett megoldás azonban automatizálja ezt a folyamatot SAP-ügyfelek esetén.” - magyarázza Mészáros Ákos, az SAP alapú ügyviteli rendszerek professzionális támogatójának számító HostLogic Zrt. szolgáltatási igazgatója, hozzátéve: Magyarországon már több vállalat, például a Tolnatej Zrt. is alkalmazza az új fejlesztést.

"A HostLogic SAP-EKÁER megoldása nélkül nem tudnánk ellátni ezt az adminisztrációs feladatot. A szoftver élesben elindult, már az összes szállítólevélen automatikusan megjelenik az EKÁER szám." - mondta el Varga Gyula, a Tolnatej Zrt. informatikai vezetője.

 

A standard SAP transport file-okból álló programcsomag nem csak a HostLogic Zrt. ügyfelei számára érhető el: minden EKÁER bejelentési kötelezettséggel rendelkező és SAP rendszert használó magyarországi székhelyű vállalat megvásárolhatja a teljes technikai és felhasználói dokumentációval együtt. A gyorsan bevezethető megoldás a fuvarszervezéssel vagy a nélkül indított kiszállításokat is kezeli, magyar és angol nyelven is használható, és multinacionális informatikai környezetben is képes működni. Mivel tisztán SAP fejlesztésről van szó, semmilyen köztes lépésre - például riportgenerálás, kézi XML küldés vagy harmadik fél szolgáltatásának igénybe vétele - nincs szükség az alkalmazása során.

Automatikus kapcsolat az EKÁER felé
Az EKÁER szám igénylési tranzakció az SAP-EKÁER megoldásból on-line indítható, miután a felhasználó a fuvarral kapcsolatos minden adatot az SAP rendszer megfelelő moduljában rögzített. A tranzakciót indító gomb lenyomása után azonnal megérkezik a válasz a NAV-tól a generált EKÁER számmal, amely automatikusan letárolódik az SAP rendszerben, és igénytől függően nyomtatáskor megjelenik az adott fuvarokmányon. Az igénylésen kívül lehetőség van az EKÁER számok módosítására, törlésére, lezárására és riportálására is.

Hardverek, szoftverek, tesztek, érdekességek és színes hírek az IT világából ide kattintva!

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.