Hirdetés
. Hirdetés

Eladási rekordot dönthet az új iPhone

|

Az elemzők szerint az Apple ma bemutatásra kerülő okostelefonja könnyen megdöntheti az iPhone 4 eladási rekordját. A tavaly piacra dobott csúcskészülékből három nap alatt 1,7 millió darabot adtak el.

Hirdetés

iPhone 5?
iPhone 5?

Brian White, a Ticonderoga Securities elemzője szerint valószínű, hogy az új iPhone minden eddigi eladási rekordot megdönt majd. Az Apple Insidernek nyilatkozó szakember felhívta a figyelmet arra, hogy az előzetes szerződések szerint a készüléket világszerte 228 szolgáltató fogja teríteni; az iPhone 4 bemutatásakor „csak" 154 forgalmazónál futott, ám az első három nap alatt így is 1,7 millió darab kelt el belőle. White hangsúlyozta, semmi sem indokolja azt, hogy az Apple gyártó változtasson agresszív, erős médiatámogatással kísért bevezetési politikáján - ami feltehetően még tovább növeli majd a telefon iránti fogyasztói érdeklődést.

White biztos benne, hogy a legújabb generációs iPhone a dual-GSM rendszerek mellett a CDMA-hálózatokkal is kompatibilis lesz, ami új piacokat - köztük az Apple szempontjából kiemelten fontos Kínát - nyithat meg a termék előtt.

Az elemző azt is biztosra veszi, hogy az eszköz az iPhone 4-gyel szemben nem üveg hátlapot, hanem unibody alumínium házat és a jelenlegi modellekénél nagyobb kijelzőt kap majd. „Ez a kialakítás lehetővé teszi az Apple számára, hogy négy hüvelykes vagy annál nagyobb kijelzővel szerelje fel a készülékeket. Egyértelmű, hogy a teljesítményt is növelniük kell: legalább 1,2 gigahertzes dupla magos chipet kell építeniük a telefonba, ha azt akarják, hogy felvegye a versenyt a Samsung Galaxy S II-vel" - vélekedett White, aki szerint az is valószínű, hogy az előbb említett okokból a kamerát is jelenleginél erősebbre, legalább nyolc megapixel felbontásúra cserélik majd.

White szerint az Apple nem egy, hanem két új iPhone-t fog bemutatni a mai sajtóeseményen: a gyengébb iPhone 4S-t várhatóan a kínai, az erősebb iPhone 5-t pedig az észak-amerikai, európai és fejlett ázsiai piacokra szánják. Véleményét nem minden szakember osztja, egyesek szerint valószínűbb, hogy a cég egy, a brazil piacra szánt, olcsóbb és gyengébb iPhone 4-essel készül meglepni a szakmát és a fogyasztókat.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.