Hirdetés
. Hirdetés

Elavultak a DirectX 10-es kártyák?

|

A Microsoft bejelentette, hogy a jelenlegi DirectX10-es kártyák nem támogatják a DirectX 10.1-et, amelyet a Vista SP1-hez kapunk.

Hirdetés

Elsőként az Inquirer közölte a hírt, mely szerint a mostani DX10-es kártyákat hamarosan a kukába dobhatjuk, mert már "elavultak". Ugyanakkor a Microsoft illetékese (mielőtt még a PC-tulajok feldühödött tömege meglincselte volna) gyorsan hozzátette az óriási felzúdulást kiváltó bejelentéshez, hogy aggodalomra semmi ok. "A 10.1-es újítások igazából teljesen lényegtelenek".

Két említésre méltó, ám a designereket és játékosokat hidegen hagyó újdonságról van szó: a 32-bit floating point filtering (a 16 bites helyett, amely opcionális lehetőség volt a DirectX10-ben) és a 4-szeres AA (anti-aliasing) ezentúl kötelező szabványok lesznek. Jelen pillanatban a hardverfejlesztők szabadon állíthatják be az anti-aliasing mértékeket.

Mindenképpen meglepő - a cikk folytatása >>
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.