Hirdetés
. Hirdetés

Elégedettek a Windows 7 felhasználói

|

A Microsoft új operációs rendszerének köszönhetően a szoftvercég felhasználók elégedettebbek, mint Mac-es társaik.

Hirdetés

A brit YouGov kutatóintézet felmérése szerint a Windows 7 megjelenését jól fogadták a Microsoft vásárlói - írja a Bloomberg. Az operációs rendszer érkezése előtt ugyanis a redmondi szoftvercéggel kapcsolatban a piackutatók még 64 százalékos elégedettségi mutatót mértek, amely összeg a Windows 7 megjelenése után - egy héten belül 3 százalékkal megnőtt, így elérve a 67 százalékot.

 

win7-mac.jpg

 

Éves szinten a Microsoft így 14 százalékkal tudta feltornászni a fogyasztóinak elégedettségi mutatóját, az év végére elérve azon 73 százalékos értéket, amely rekordértéknek számít. A YouGov válaszadói ugyanis a felmérés 2 éve alatt soha nem voltak még ennyire elégedettek a redmondi szoftvercég termékeivel.

Ezen értékkel ráadásul a Microsoft megelőzte az Apple-t, vagyis 2010 elején a Windows felhasználók összességében elégedettebbek, mint Mac-es társaik. Az augusztus 28-án megjelent Snow Leopard ugyanis nem volt képes hasonló bravúrra. Egy hét alatt "csak" 1 százalékkal növelte meg fogyasztóinak elégedettségi mutatóját, 65 százalékra, amely a későbbiekben sem növekedett drasztikusan. Így az Apple 6,9 százalékos növekedéssel zárta az évet - e tekintetben lemaradva vetélytársától.

A jó eredményt az eladási adatok is alátámasztják, hiszen a Microsoft pénzügyi beszámolója szerint 2009 utolsó három hónapjában 60 millió darab Windows 7-et értékesítettek, amely így minden idők leggyorsabban növekvő operációs rendszere lett. Ennek köszönhetően hazánkban például már több gépen fut, mint a Windows Vista, míg világszinten a Net Applications adatai szerint a felhasználóknak 7,57 százaléka tért át az új rendszerre.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.