Hirdetés
. Hirdetés

Elfordulnak a fogyasztóktól az alaplapgyártók

|

Inkább a szerverpiacra és a beágyazott megoldásokra koncentrálnak.

Hirdetés

A PC-k lejtmenetével együtt azt is észrevehettük az utóbbi hónapok során, hogy az alaplapgyártók mostanában nem mutattak be olyan sok új terméket, mint az elmúlt években. Mivel az asztali PC-k erősen háttérbe szorultak, és még a notebookok sem érdekelnek senkit a tabletekhez viszonyítva, mindennek a következményeként a kereslet jelentősen megcsappant a szektorban. 

A Digitimes értesülései szerint az alaplapgyártók úgy döntöttek, ideje stratégiát váltani, és más területekre koncentrálni az erőforrásaikat. Állítólag a gyártók a jövőben kevésbé lesznek aktívak a fogyasztói platformokon, és inkább a beágyazott megoldásokkal, valamint a szerverpiaccal foglalkoznak. 

Bár az utóbbi két terület nem olyan jelentős a gyártók számára, mint a fogyasztói szektor, a haszonkulcs ezeknél is van olyan magas, hogy átvészeljék a PC-k hanyatlását. 

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.