Hirdetés
. Hirdetés

Elhalasztják az új Itaniumot

|

Az Intel elhalasztja az új generációs, négymagos, Tukwila kódnevű chipre épülő, nagyvállalati szerverekbe szánt 64-bites Itanium chipek piacra dobását.

Hirdetés

Most már hivatalos, az Intel elismerte, hogy az idei év elejére szánt Tukwila megjelenését elhalasztják az év végére. Így az Intel új képességekkel tudja felruházni a CPU-t és kompatibilissé tenni a jövőbeni Itanium generációkkal. "A Tukwila nagyon is egészséges, az megjelenést nem azért halasztottuk el, mert valami baj lenne vele" mondta Susan Tauzer az Intel szerver üzletágának marketingigazgatója. "Megváltoztattuk az időzítést azért, hogy pár a felhasználók számára hasznos szolgáltatást és technikai képességet adhassunk hozzá." A legfontosabb fejlesztés, hogy a Tukwila új memóriavezérlőt kap, mely nem csak azt jelenti, hogy nagyobb teljesítményű DDR3 memóriákkal lesz kompatibilis, hanem azt is, hogy a jövőbeni Itanium chipek - Poulson és Kittson platform - visszafelé kompatibilisek lesznek vele.

A Tukwila új memóriavezérlője a CPU és a DDR3 memória között foglal helyet az alaplapra integrálva. A Tukwila nagyjából 2 milliárd tranzisztorból áll és összesen 30 megabájt gyorsítótára van (L1+L2+L3). A jelenlegi Itanium 9100-as CPU-nál kétszer nagyobb teljesítményt várnak a Tukwilától. Az Intel tavaly már annyi részletet kiszivárogtatott, hogy a CPU 2 gigahertzes órajelen fut majd. A Tukwila magos Itanium szakít a HP PA-RISC mára elavult buszrendszerével és a nagy sávszélességet és alacsony késleltetéseket biztosító QuikcPath Interconnect (QPI) nevű pont-pont összeköttetéseket biztosító buszrendszerre épül.

intelitaniumtukwila52.jpg
A Tukwila magja

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.