Hirdetés
. Hirdetés

Elkelt az eTel Magyarország

|

Az Osztrák Versenyhivatal jóváhagyta a Telekom Austria vásárlási szándékát, így április 26-án megkötötték az üzletet.

Hirdetés

Az ügylet keretei között az Ausztriában, Németországban, Lengyelországban, a Cseh Köztársaságban, Szlovákiában és Magyarországon működő eTel vállalatok a Telekom Austria 100 százalékos tulajdonába kerülnek,így az eTel Magyarország is a Telekom Austria tagvállalata lesz. Az eTel márkanevet, az ügyfeleket és a termékeket megtartják, és a sajtóközlemény szerint a munkahelyek is megmaradnak.

"Az eTel megvásárlásával megerősítjük pozíciónkat Ausztriában, valamint Közép-Európa piacain" - mondta Rudolf Fischer, a Telekom Austria Csoport elnökhelyettese, a vezetékes üzletág vezérigazgatója. "A munkahelyeket, a termékeket és a márkanevet megtartjuk. Az osztrák és közép-európai ügyfelek elsősorban a Telekom Austria vezető piaci pozíciója és más szinergiák révén további előnyökhöz jutnak."

Az Osztrák Versenyhivatal jóváhagyásával és az üzletkötéssel kapcsolatban Dévai Attila, az eTel Magyarország ügyvezető igazgatója a következőket nyilatkozta: "Részvényeseink minden, a vállalat további fejlődése szempontjából fontos stratégiai lehetőséget megvizsgáltak, és a Telekom Austriát találták a legmegfelelőbb partnernek. Az Osztrák Versenyhivatal döntése megerősíti korábbi helyzetértékelésünket, hogy az eTel továbbfejlődéséhez ez az eladás jelentős mértékben hozzájárul."


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.