Hirdetés
. Hirdetés

Elkeseredett harcok a HD-háborúban

|

Zuhannak a nagy felbontású lejátszók árai - egyelőre csak külföldön, de ez hatással lesz a hazai árakra is.

Hirdetés

A Karácsony előtti időszak mindig a megaakciók időszaka. Ezt akarja kihasználnia HD DVD és a Blu-ray tábor is egyaránt, hogy a maguk javára döntsék el a nagy felbontású formátumok harcát.

A Financial Times tudósítása szerint az Egyesült Államokban most először esett 300 dollár alá a Blu-ray lejátszók ára, egyes HD DVD készülékek pedig már kevesebb mint 200 dollárért is megvásárolhatók. A Wal-Mart üzletlánc egy nap alatt 90 ezer HD DVD lejátszót adott el, miután a Toshiba 99 dollárra csökkentette egyik modelljének árát.

A képet árnyalja ugyanakkor, hogy bár a Blu-ray drágább, mégis ebből a formátumból adnak el több lemezt. A Hálaadás utáni időszakban az USÁ-ban a nagy felbontású lemezeken kiadott filmekből 72 százalék volt Blu-ray. A Warner Bros filmstúdió egyelőre mindkét formátumot támogatja, és nagy valószínűséggel végleg eldönti a harcot, ha majd leteszi voksát egyik vagy másik formátum mellett.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.