Hirdetés
. Hirdetés

Elnémul a Flash Player frissítője

|

A kliens a jövőben felhasználói beavatkozása nélkül is képes lesz frissülni.

Hirdetés

Az elmúlt egy hónapon belül másodszor frissíti a Flash Player-t az Adobe. Az új verzió csendes frissítési mechanizmust hoz, így a javítások a jövőben automatikusan, a Windows felhasználók értesítése és közbeavatkozása nélkül is települhetnek majd.

A Flash Player 11.2 háttér frissítési mechanizmusa természetesen konfigurálható lesz, így mindenki választhat a lehetőségek közül. A manuális telepítésnél a felhasználónak kell elvégeznie a műveletet, míg a második esetben a Flash Player azonnal frissülni fog, amint egy frissítés megjelenik. Ennek érdekében a kliens minden nap óránként fogja pingelni az Adobe szervereit az új verziókért, amíg azokat el nem éri. Ha nemleges választ kap a napi frissítésre, akkor másnap újra próbálkozik.

 



"A frissítési eljárás fejlesztése talán az egyik legfontosabb kihívás volt, amelyet a felhasználóink érdekében le kellett küzdenünk" - írja Peleus Uhley, az Adobe senior biztonsági kutatója, a cég blogjában. Az új funkció segítségével így az Adobe gyorsabban tud reagálni a nulladik napi sérülékenységekre, és minden egyes böngésző kiegészítő esetén automatikusan fog cselekedni, így a lehető legkevesebbet zargatva a felhasználókat.

A cégek számára fontos információ, hogy a manuális telepítés lehetősége továbbra is megmarad, illetve az, hogy az új frissítési mechanizmus jelenleg még csak a Windows operációs rendszerek esetén érhető el. Egyébként egy más szempontból is fontos frissítéssel van dolgunk, mivel azzal az Adobe megszüntette az Internet Explorer 6 támogatását.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.