Hirdetés
. Hirdetés

Windows 7-katasztrófa közeledik

|

A Kaspersky kutatása szerint a nagyvállalok mintegy felénél még mindig a halálra ítélt operációs rendszer fut.

Hirdetés

Hirdetés

A Microsoft januárban végképp elereszti a Windows 7 kezét, és bár a támogatást nélkülöző rendszer futtatása hatalmas veszélyeket rejt, sok magánfelhasználó és vállalkozás mintha nem venne erről tudomást.

A biztonsági programokat fejlesztő Kaspersky felmérése szerint a Windows 7 továbbra is rendkívül népszerű a fogyasztók, a kisvállalkozások és a nagyvállalatok körében.

A begyűjtött adatok szerint a fogyasztók 38 százaléka még mindig a Windows 7-et használja, és ugyanez az arány a kisvállalkozásoknál. Feljebb tovább romlik az arány, és a nagy cégeknél már 47 százalék a Windows 7-hez ragaszkodók aránya.

A jó hír az, hogy a Windows 10 egyre népszerűbb, a fogyasztóknál 53 százalékon áll, viszont a nagyvállalatoknak csak 47 százaléka váltott át rá.

A kutatók annak is megpróbáltak utána járni, mi okozza ezt a ragaszkodást. Az okok sokrétűek: sokan a régi szoftvereik miatt nem akarnak továbbfejleszteni, mások gazdasági okokból tartanak ki az alacsonyabb hardverigényű rendszernél, és persze közrejátszik a halogatásban a megszokás és a lustaság is.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.