Hirdetés
. Hirdetés

Első magyarországi szoftvertesztelő verseny

|

Noha programozás nélkül nincsen tesztelhető szoftver, az alkalmazás átvizsgálása legalább ugyanilyen fontos feladat. Verseny, hazai színekben.

Hirdetés

A szoftvertesztelés szerepe és elismertsége az utóbbi néhány évben a szoftverfejlesztés kezdeteihez képest jelentősen növekedett és lassan a helyére kerül. Ma már mindenki elfogadja, hogy ez egy külön szakma, amely a szoftverfejlesztéstől eltérő képességeket és beállítottságot igényel. A képzés területén is fokozatosan felzárkózik a szoftvertesztelés, egyre több oktatási intézménynél jelennek meg a szoftverteszteléssel kapcsolatos tárgyak, esetleg önálló szakmát vagy szakirányt adó képzések. Az elmúlt néhány évben Magyarországon is megjelentek a felnőttképzésben a szoftvertesztelési minősítést adó tanfolyamok, több tudásszinten és egyre több hallgatót vonzva.

A szoftverfejlesztéshez kapcsolódóan folyamatosan hallhatunk gyakorlati tudást mérő programozó versenyekről. Ezek méltán népszerűek és számos igen színvonalas, nagy múltú, nemzetközi rendezvényt is találhatunk Magyarországon. A szoftvertesztelés viszont ebből a szempontból egyelőre elhanyagolt területnek számít. A Masterfield Oktatóközpont szakmai műhelyében megszületett ötlet alapján egy szoftvertesztelő versenyt szervez Magyarországon.

És hogy miként néz ki egy ilyen rendezvény? Érdemes felidézni a többek között Computerworld által is támogatott Hungarian Software Testing Forum konferencia videoanyagát:

A szoftvertesztelő versenyre jelentkezni itt lehet.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.