Hirdetés
. Hirdetés

Elutasították a Nexus One márkanév bejegyzését

|

Az amerikai szabadalmi hivatal szerint a Google-mobil elnevezése sérti az Integra Telecom hasonló nevű szolgáltatásával kapcsolatos jogokat.

Hirdetés

Az Egyesült Államok Szabadalmi és Márkaügynöksége (U.S. Patent and Trademark Office, USPTO) elutasította a Google "Nexus One" márkanév bejegyzésére vonatkozó kérelmét. A határozat indoklása szerint "az elnevezés könnyen összetéveszthető az Egyesült Államokban 3554195 számon regisztrált márkanévvel"; az érintett, a "Nexus" kifejezéshasználatára vonatkozó szabadalmat egyik szolgáltatásával kapcsolatban jegyeztette be az Integra telekommunikációs vállalat.

A döntés még nem jogerős, így a Google-nek lehetősége van rá, hogy a határozat megalapozottságát vitató érveket és bizonyítékokat terjesszen a bizottság elé. Az UPSTO a kérdéses márkanevek, az ezekhez kapcsolódó termékek, szolgáltatások, valamint a két vállalat piaci tevékenységének hasonlósága miatt döntött úgy, hogy elutasítja a márkanév bejegyzését.

A hírre reagálva az Integra közleményben jelentette be: nagyra értékeli az USPTO jogvédő munkáját, és reméli, hogy a Google-lel együttműködve, rövid időn belül ?mindkét fél számára kielégítő megoldást" találnak a problémára.

A kizárólag a Google weboldalán keresztül megrendelhető Nexus One telefonok Android operációs rendszert futtatnak. A készüléket eredetileg a T-Mobile számára fejlesztette a cég; de ma már az AT&T, hamarosan pedig a Sprint ügyfelei számára is elérhetők lesznek a készülékek.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.