Hirdetés
. Hirdetés

Elvétve akad hasznos e-mail is

|

A Panda Security vizsgálatai szerint tavaly a levélszemét mennyisége rekordokat döntött, hiszen az elektronikus levelek jelentős része spamnek minősült.

Hirdetés

2008-ban mindössze a levelek 8,4 százaléka bizonyult legitimnek a Panda Security legújabb kimutatásai alapján. A 430 millió elemzett levél 89,88 százaléka kártékony programoktól mentes spam volt, 1,11 százaléka pedig rosszindulatú kóddal felvértezve érkezett meg a címzettekhez.

A Panda Security - hasonlóan sok más biztonsági céghez - arra világított rá, hogy a spamek többsége nagyméretű botnet hálózatokon keresztül terjedt. Az utolsó negyedéves adatok szerint akár 301 ezer fertőzött számítógép is dolgozhatott egyszerre azon, hogy globális szinten ilyen mennyiségű levélszemét árassza a hálózatokat.

"A spam a cégek számára nem pusztán kényelmetlenség kérdése." - fejtegette Sándor Zsolt, a Panda Security magyarországi igazgatója. "A spammel foglalkozni kell, tehát időbe és pénzbe kerül, ráadásul elveszi a sávszélességet a fontos dolgok elől." - tette hozzá a szakember.

A Panda Security statisztikai adatai alapján a spamek legtöbbször gyógyszerészeti termékeket (32,25 százalék), illetve szexuális segédeszközöket (20,5 százalék) kínálgattak.

A cikk a Computerworld.hu biztonságrovatában jelent meg.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.