Hirdetés
. Hirdetés

Ember önmagának pénztárosa

|

Az NCR elnök-vezérigazgatója szerint a cég itthon is növekedési potenciált lát, gyárat fejleszt, új technológiákat vezet be.

Hirdetés

Az ohiói NCR Corporation elnök-vezérigazgatója, Bill Nuti sajtótájékoztatón ismertette a vállalat elképzeléseit. Az NCR tevékenységének középpontjában az üzleti szféra és a felhasználók közti kapcsolat átalakítása, automatizálása áll. Termékeivel mindennap találkozhatunk, a cég ATM automatáit itthon több bank is használja, több mint 1700 darab üzemel belőlük. Sokféle más automatizált, önkiszolgáló rendszert fejlesztenek, repülőtereken, szállodákban, kórházakban. Mint Bill Nuti elmondta, az önkiszolgálásra alapuló iparág nagy és folyamatosan bővülő piac, a vállalat pedig ezen a területen tovább kívánja bővíteni üzleti részesedését, és új szolgáltatásokkal áll elő.

Az új technológiák egyike a hazánkban várhatóan 2008-ban megjelenő új ATM-ekkel kapcsolatos, amelyek segítségével boríték nélkül lehet befizetni számlánkra a pénzt. Az ATM-ek további képességekkel is felruházhatók: Romániában már működik olyan rendszer, ahol az ATM-en keresztül tizenötféle számla fizethető be, egészen a gyorshajtásért kirótt büntetésig.

2008-tól számítanak egyes üzletekben az NCR FastLane technológia megjelenésére: ezt jobb elnevezés híján önkiszolgáló pénztárnak lehet hívni. A vásárló maga olvassa le az árukat, maga csomagolja, és maga fizeti ki azokat. A technológia Európában 1999 óta már működik, napi 6,5 millió vásárló használja, akik - a tapasztalatok szerint - gyorsabban hagyhatják el a boltot.

penztar.jpg

Az NCR nemcsak a technológiák bevezetésével kapcsolatban tartja számon Magyarországot: Szigetszentmiklóson az NCR gyára banki ATM automatákat készít. A jelenlegi 600 dolgozó mellé még 150 ember felvételét tervezik. Jelentős mértékben foglalkoztatnak helyi beszállítókat is; a gyár mintegy nyolcvan országba szállítja termékeit.

Egyúttal bejelentették, hogy az NCR leválasztotta adattárház üzletágát, amit immár Teradata Corporation néven találhatunk meg.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.