Hirdetés
. Hirdetés

Robot elképesztő rekordja kockaforgatásban, videó

|

Egy amerikai diák robotja 2,39 másodperc alatt tekerte ki a Rubik-kockát. Ő az új világbajnok.

Hirdetés

Egy LEGO-elemekből épített robot tavaly már megdöntötte a kockaforgatás emberi világcsúcsát, de most a gépek tovább növelték előnyüket. Egy amerikai diák, Zackary Gromko robotja 2,39 másodperc alatt forgatta ki a Rubik-kockát, és eredményét a Guiness World Records is jóváhagyta, miután a kocka teljes mértékben megfelelt a World Cube Association szigorú követelményeinek.

A csúcsjavításra Gromko gimijében, a floridai Saint Stephen' Episcopialban került sor. A robot  először két kamera segítségével szkennelte a kockát, majd kiszámította a megoldást, végül hat karjával szempillantás alatt kipörgette a kockát.

Az amerikai tini azért vágott a robot megépítésébe, mert elégedetlen volt a saját eredményével. Az emberek által használt megoldási technikák legjobbjai is 60 lépésből állnak, elvileg azonban bármilyen állásból kevesebb, mint 20 lépéssel el lehet jutni a színhelyes kockáig. És ha ehhez még hozzávesszük a robotkarok elképesztő forgatási sebességét is, érthetővé válik, hogy tudott a robot több, mint két másodpercet ráverni az 5 másodperc körüli emberi világrekordra.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.