Hirdetés
. Hirdetés

Epilepsziát okozó hackerek

|

Akár szívrohamot is okozhatnak a kártékony weboldalak.

Hirdetés

Az amerikai Epilepsy Foundation (Epilepszia Alapítvány) fórumaiban olyan kommenteket helyeztek el, amelyekben képek és hasznosnak tűnő linkek voltak. Ezek azonban olyan oldalakra mutattak, ahol villogó, gyors ütemben váltakozó képek voltak láthatók.

Az epilepsziásokra különösen veszélyes ez az ízetlen tréfa: többen súlyos fejfájással küszködnek azóta is, az pedig a szerencsén múlt, hogy senki sem kapott szívrohamot. A hackerek a biztonsági szoftver egy gyenge pontját kihasználva jutottak be az oldalra, majd elárasztották a fórumokat a posztokkal.

Szívrohamokat akartak okozni - véli Ken Lowenberg, az alapítvány internetért felelős igazgatója. Hozzáfűzte, a felhasználók azóta már nem kapcsolhatnak képeket a hozzászólásaikhoz, az alapítvány feljelentésének ügyében pedig az FBI nyomoz.


Anyagi érdek vezérelte az elkövetőket? Kattintson a teljes hírhez! >>>

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.