Hirdetés
. Hirdetés

Epson A3-as multifunkciósok jönnek

|

A tintasugaras készülékek minden tekintetben szembeszállnak a lézerekkel.

Hirdetés

Először találkozhatunk az Epson kínálatában A3+ méretű (329×483 mm) multifunkciós készülékekkel. Konkrétan két olyan új készülék tartozik a Workforce sorozatba, mely valódi A3+ méretet kínál nyomtatáshoz, másoláshoz és faxoláshoz is. A Workforce WF-7525 és a WF-7515 modellek mintegy kilencven és százhúszezert forintos áron kaphatók, azaz lényegesen olcsóbban, mint a színes multifunkciós lézerek.

 


Az új készülékeket grafikusok, építészmérnökök, és más mérnökök munkájához ajánlja az Epson. A sorozat tagjainál az Ethernet és WiFi-kapcsolat alapfunkció. A WF-7525 készülékkel A4-es méretben kétoldalasan is lehet nyomtatni illetve másolni vagy faxolni, emellett két 500 lapos papírtálcával egészül ki a ritkább újratöltés érdekében. 30 lapos automata lapadagoló révén A3-as méretű többoldalas lapolvasás, másolás és faxolás is lehetséges (a duplex ebben a méretben nem használható).

 

 


A Workforce család lapköltségben és sebességben is lézer babérokra tör. 1000 oldalt lehet nyomtatni a színenként cserélhető szarvasos XL tintapatronokkal, a költségek az előkalkulációk alapján kedvezőbbek, mint kis vagy akár nagyobb lézernyomtatók esetén. Az energiafogyasztás is jobban alakul, hiszen nem hővel fixálja a készülék a festéket. Fekete fehérben feleződik a duplex nyomtatás sebessége (15-ről 7,7 oldal/percre), azonban színesben sokkal közelebb áll a kétoldalas teljesítmény (5,2 oldal/perc) az egyoldalashoz (8,2 oldal/perc). (Időveszteség nélküli kétoldalast jobbára csak folyosólakó papírzabálóktól várhattunk eddig, kevés kivétellel.)

 


Az Epson Connect révén a képek és a dokumentumok vezeték nélkül, egyszerűen és gyorsan nyomtathatók ki okostelefonról és táblagépről is e-mail küldéssel (hasonlóan a konkurens HP ePrint-hez). Az iOS készülékek az AirPrint révén nyomtathatnak egyszerűen, emellett a Google Cloud Print rendszerbe is integrálható a legnagyobb Epson WorkForce.

 

Nem egyedülálló az A3 méret és a duplex sem tintasugaras körökben, a nagy nyomtatméret tekintetében itthon a Brother volt az egyik első fecske. Üzleti tintasugaras nyomtatásban a HP Officejet Pro, az Epson Stylus Office és Lexmark Platinum Pro905 multifunkciós családok illetve modellek voltak az első mérföldkövek a lézerverő költségek tekintetében. Az Epson a WorkForce Pro sorozattal úgy tűnik most ötvözni igyekszik a legjobb szolgáltatásokat ezekben a kis- és középvállalkozásoknak szánt modellekben.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.