Hirdetés
. Hirdetés

Érdektelen a mobilinternet?

|

Egy brit felmérés szerint a mobilinternet nem népszerű a felhasználók körében, csupán minden huszadik ügyfél próbálta ki.

Hirdetés

Az Ipsos MORI közel ezer brit mobilos ügyfelet kérdezett ki a mobilinternetről. A kutatás kétségbeejtő adatokkal szolgált: a megkérdezettek 82 százaléka egyszer sem csatlakozott az internetre mobileszközről, a nők 2 százaléka és a férfiak 5 százaléka tette ezt legalább egyszer egy hónapban. A felmérés azért jó hírrel is szolgált a mobilszolgáltatóknak, hiszen kimondja, hogy az érdeklődésnek köze van az emberek korához: minél fiatalabb valaki, annál érdekli őt a mobil technológia, így a 15 és 24 év közötti mobilozókat mindenképp érdekli a szolgáltatás.

A szolgáltatást kipróbálók 20 százaléka szerint a mobilinternet túl lassú vagy túl drága - ami nem túl pozitív dologegy olyan szolgáltatással kapcsolatban, ami a szolgáltatók a következő legnagyobb bevételi forrásuknak tekintenek.

Szakértők szerint a forgalommal arányos tarifák, az alacsony letöltési sebesség és a szolgáltatás nehézkés használata miatt a mobilinternet az üzleti felhasználók játékszere marad egy ideig. Szerintük ha a mobilszolgáltatók komolyabban támogatják majd a társadalmi kapcsolatokat feltérképező hálózatok elérését, akkor a mobilinternetet használók tábora is növekszik.


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.