Hirdetés
. Hirdetés

Ericsson: pénzügyi szolgáltatásokkal is foglalkozik ezentúl

|

Az Ericsson távközlési cég "Money Services" (Pénzkezelési Szolgáltatások) néven új üzletágat hoz létre, amely mobil pénzügyi szolgáltatásokat kínál.

Hirdetés

A döntés okaként a vállalat azt jelölte meg, hogy az előrejelzések szerint a mobil fizetések és személyek közötti pénzküldés számos országban az elkövetkező két-három év leginkább használt mobilalkalmazásai között lesz. 2020-ra - amikorra az Ericsson előrejelzése szerint a világon több mint 50 milliárd csatlakoztatott készülék lesz - a mobil pénz lesz az alapja a személy-gép és gép-gép közötti kapcsolatoknak. Az Ericsson szeretne jelentős szerepet önmagának a trendek megvalósítása során.

A vállalat közleménye szerint az új üzletág bevezetését két évnyi előkészítés és a koncepció Európában és Ázsiában történő tesztelése előzte meg. A bevezetés részeként a cég - a mobil szolgáltató megrendelőivel és a pénzügyi szektor innovatív szereplőivel együttműködésben - kifejlesztett egy végpont-végpont megoldást és a hozzá tartozó üzleti és üzemeltetési modellt, amely minden szükséges szabályozási, jogi és biztonsági követelményt kielégít.

Az üzletág és annak Money Interconnect Service szolgáltatása révén a mobilhálózatok üzemeltetői, a pénzintézetek és egyéb olyan szolgáltatók, akik a kínálatukat mobil pénzkezelési szolgáltatásokkal kívánják bővíteni, könnyedén csatlakoztathatók egy valós idejű, határokon átívelő és több pénznemet alkalmazó kapcsolási hálózathoz.

Az Ericsson Money Services olyan végpont-végpont szolgáltatásokat is kínál, amelyek testre szabhatók a különböző piaci viszonyokhoz és igényekhez.

?Egy olyan új piac jön most létre, amely olyan fogyasztókból áll, akiknek a bankokkal való első találkozásuk a mobiltelefonon keresztül fog történni, és akiknek talán soha nem lesz hagyományos hitelkártyájuk. Azoknak az embereknek, akik esetleg soha nem lépnének be egy hagyományos bankfiókba, most lehetőségük van, hogy a mobiltelefonjuk segítségével virtuális banki szolgáltatásokat használjanak. Ezenkívül az olyan rutin tranzakciók, mint például pénz átutalása esetében kedvezőbb banki díjakat is élvezhetnek" - nyilatkozta Semir Mahjoub, az új üzletág vezetője.

A cég új üzletágának termékkínálatát február 14. és 17. között, Barcelonában a Mobile World Congress rendezvényen mutatja be.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.