Hirdetés
. Hirdetés

Érintésmentes tenyér-leolvasót fejlesztett az Amazon

|

Az Amazon One segítségével a jövőben könnyedén csekkolhatunk be a munkába, léphetünk be beléptetőkapukon vagy fizethetünk úgy, hogy mindehhez csak a tenyerünkre van szükség, és arra is biztonságos távolságból.

Hirdetés

Az Amazonnak nincs oka panaszra, hiszen a koronavírus kitörése óta eltelt nehézkes hónapok alatt is sikerült jócskán gyarapítani a céges vagyont. A vállalat persze nem ül a babérjain, és folyamatosan új technológiákkal kísérletezik, ezek közé tartozik például a videojátékos streaming-szolgáltatás, az Amazon Luna, vagy a frissen bemutatott Amazon One tenyér-leolvasó, mely kifejezetten sok felhasználási módot ígér.

Hirdetés

Ha az emberek azon csoportjába tartozunk, akik mindig a másik táskában vagy nadrág zsebében hagyják a tárcájukat, bankkártyájukat, akkor az Amazon One kifejezetten nekünk szól. Az eszköz ugyanis képes beszkennelni a tenyerünk egyedi lenyomatát, azt pedig összepárosítani telefonszámunkkal és bankkártyáinkkal. Ezután azokban a boltokban, melyekben be van szerelve az Amazon készüléke, pusztán a tenyerünkkel képesek lehetünk fizetni.

Ezen felül rengeteg egyéb felhasználási módja lehet az Amazon One-nak, hiszen funkcionálhat beléptetőkapuként rendezvényekre, koncertekre vagy sporteseményekre. Emellett a cégek is felhasználhatják beléptetőrendszerként, hogy lássák mikor érkeznek meg az alkalmazottak. Az eszköz funkcióiról remek képet fest a gyártó által kiadott kis videó:

Ezekben a vírussal telepöttyözött, higiéniára és közvetlen kontaktusra rigolyás időkben az is nagyon praktikus, hogy az Amazon One teljesen érintésmentesen működik, tehát elég fölé tartanunk tenyerünket, hogy azonosítsa annak mintázatát. Egyelőre az Amazon két amerikai boltjában működik két prototípus, melyeket bárki kipróbálhat, ha pedig beválik, akkor valószínűleg szélesebb körben is elterjed majd.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.