Hirdetés
. Hirdetés

Érkezhet az új Office Communicator bétája

|

Márciusban megjelenhet az új Office Communications Server első nyilvános tesztverziója.

Hirdetés

A Microsoft termékeihez képest szokatlan csend övezte az Office Communicator Server (OCS) 14-es kódnevű új verziójának a fejlesztését. Egészen eddig. A redmondi szoftvercég munkatársai ugyanis véletlenül elszólták magukat a március 10-én kezdődő londoni UC Expo oldalán, ahol az európai nagyközönség számára elsőként mutatják be munkájuk eddigi eredményét. "Ez az első eset, hogy a következő generációs Communicator kliens bemutatásra kerül az Egyesült Államokon kívül, két héttel az első hivatalos béta megjelenése előtt" - volt olvasható egy rövid ideig a weboldalon az előadásuk ismertetésénél.

 

office-communicator.jpg


Ez alapján elképzelhető, hogy még március vége előtt megjelenhet az Office Communicator 2010 (megelőlegezve a nevet) első publikus bétája, amit már bárki tesztelhet, feltéve hogy rendelkezik megfelelő informatikai infrastruktúrával. Egyébiránt a márciusi dátumot erősíti, hogy a redmondi szoftvercég korábban 2010 utolsó negyedévére ígérte egységes kommunikációt biztosító megoldásának elkészültét. Sőt a 2009-es Professional Developers Conference (PDC) rendezvényen mutatott dia alapján a "Metro" programban résztvevő korai adoptálók nem sokkal az Office 2010 és a SharePoint 2010 megjelenését követően juthatnak hozzá az új OCS verzióhoz, márpedig ezen esetben nem késlekedhetnek sokáig az első béta kiadásával.

Mire képes?

Az egységes kommunikációt biztosító Office Communications Server kombinálja az e-mail leveleket, az azonnali üzenetküldéssel és a fax- és hangposta kezeléssel, valamint egy helyen kezelni a video- és hanghívásokat, illetve a web-konferenciákat is. A megoldás lényege, hogy a felhasználó minden típusú üzenetét egy helyen, az Outlook postafiókjában éri el. Ez azt jelenti, hogy az e-mail-, fax- és hangposta üzenetek mellett a nem fogadott hívásokról szóló értesítések is automatikusan a postafiókba kerülnek. Így az eddig komplex rendszerek egységesítésével lehetővé válik például, hogy az eddigi 5-10 jelszó helyett csak egyet kelljen megjegyeznie a felhasználóknak.

 

ocs2010.jpg
 


Az egységes kommunikáció a jelenléti információ bevezetésével - amely nagyjából az üzenetküldő állapotjelzéséhez hasonlatos - pedig segít, hogy a felhasználók hatékonyabban választhassák meg a kommunikációs csatornát. Például, ha látják, hogy a kereset személy az irodában tartózkodik, akkor nem hívják fel őt mobiltelefonon feleslegesen. Illetve ha a jelenléti információja szerint éppen nem ül a gép előtt, akkor nem küldenek számára egy gyorsan megválaszolandó e-mail üzenetet.  

Az előzetesen kiszivárgott információk szerint a 2009 februárjában megjelent Office Communicator Server 2007 R2-höz képest az új termék több új fejlesztőeszközt kap, amellyel a vállalatok informatikusai jobban cégükre szabhatják az eszköz működését. Az OCS 2010 e mellett már képes lesz együttműködni a Silverlight alkalmazásokkal, és természetesen az Exchange 2010 támogatás sem maradhat ki az újdonságok közül.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.