Hirdetés
. Hirdetés

Érkeznek a Samsung GDDR4 memóriák

|

A Samsung megkezdte GDDR4 típusú memóriachipjeinek tömeges gyártását és szállítását. Nagyjából nyolc hónap telt el az első mintapéldányok kibocsátása és a tömegggyártás kezdete között.

Hirdetés

Az ipari félvezetőszabványok kidolgozásával foglalkozó JEDEC (Joint Electron Device Engineering Council - Elektronikus Eszközöket Fejlesztők Bizottsága) jóváhagyásával végre megkezdődhetett a Samsung GDDR4-es memóriáinak sorozatgyártása. A dél-koreai vállalat szerint a 80 nanométeres technológiával előállított 256 megabájtos chipek 32 tűs változata 9,6 gigabájt/s sebességre képes; az egyre népszerűbb DDR2-es modulokra épülő egységek 1,2 gigahertzes (2,4 gigahertzes effektív) órajelen üzemelnek.

A Samsung terméke máris felkeltette sok más gyártó érdeklődését, például az ATI és a rivális NVidia is a GDDR4 memóriákkal képzeli el újgenerációs grafikus kártyáit. A GDDR4 technológia természetesen még nem érte el végső határait. A Hynix például már korábban bejelentette, hogy az év harmadik negyedében 14,4 gigabájt/s sebességre képes, 3,6 gigahertzes chipeket szeretne piacra dobni. (Összehasonlításképpen: a Samsung egységeinek jelenlegi, majdnem 10 gigabájt/s sebessége több mint 10 órányi DVD minőségű film másodpercenkénti átvitelének felel meg.)

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.