Hirdetés
. Hirdetés

Erősít az EQnet

|

A vállalat az Inter.net Magyarország Kft. és a Meditcom Kft. internetszolgáltatói üzletágainak felvásárlása után újabb akvizíciót hajtott végre.

Hirdetés

Az Iternext Stúdió Kft. ügyfélkörének beolvasztásával mintegy félezer fővel gyarapodhat az EQnet előfizetők tábora, míg az SDSL és a telefonszolgáltatás felkínálása további megrendelőket vonzhat a dinamikusan terjeszkedő vállalat ügyfelei közé. Az említett felvásárlásokkal lakossági előfizetőkkel is gyarapodó ügyfélkörét az EQnet jövőbeni akvizíciók révén tovább bővítené. A piaci trendek nem kedveznek a kisebb cégeknek - véli Graur Tamás, az EQnet vezérigazgatója. A lemorzsolódási ráta nagy, a szolgáltatók árrése csökken, így sokak számára egyedüli megoldást a nagyobb vállalatokkal való egyé olvadás, a szolgáltatói kapacitások összevonása jelenti. Az EQnet kedvező üzleti feltételeket kínál más internetszolgáltató cégek számára.

Elsősorban az üzleti ügyfelek igényeihez alkalmazkodva az EQnet bevezette új, SDSL alapú szolgáltatását, amely olyan szélessávú kapcsolatot biztosít a felhasználó hálózata és a világháló között, amely fel- és letöltési irányba egyforma sávszélességet biztosít. Az új technológia előnye, hogy az aszimmetrikus csatlakozással (ADSL) ellentétben az előfizetők jelentős időmegtakarítással tudják feltölteni adatállományukat az internetre.

Az EQnet valamennyi ügyfele számára elérhető a cég két alternatívában kínált telefonszolgáltatása. Az EQFon hagyományos vonalon és módon biztosít a piaci tarifákhoz viszonyítva olcsóbb telefonálási lehetőséget. Az ügyfél a hívás minden percén spórol az alacsony percdíjaknak köszönhetően, ráadásul minden más költségről is elfeledkezhet: az EQnet nem számol fel kapcsolási díjat, nincs előfizetői vagy havi alapdíj sem.

A hagyományos technológián alapuló EQFon mellett az új generációt képviseli a NeoPhoneX. A szélessávú internet kapcsolatot használó telefon a vezetékes vonallal megegyező hangminőséget ígér lényegesen kedvezőbb áron, a hálózaton belüli hívások pedig teljesen ingyenesek. Ez a megoldás azoknak is előnyös lehet, akik a cég által szintén kínált vezetékes előfizetés nélküli, úgynevezett "meztelen" ADSL szolgáltatást választják.

A korábban szinte kizárólag a vállalati szféra szolgáltatójaként működő EQnet, új üzletpolitikájának elfogadása és az azt kísérő arculati, valamint menedzsment-szintű átalakulások révén számottevően erősítette piaci pozícióit az elmúlt 12 hónap leforgása alatt. A vállalat erre az évre már mintegy 600 millió forintos árbevétellel számol, míg 2010-re ezen összeg háromszorosával, közel kétmilliárd forinttal kalkulál. Graur Tamás szerint a fejlődés üteme lehetővé teszi, hogy a cég idővel a tőzsdén is megjelenjen.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.