Hirdetés
. Hirdetés

Erősíti webes propagandáját Észak-Korea

|

Az ország vezetése a YouTube-on és a Twitteren keresztül szól a világ közvéleményéhez.

Hirdetés

A múlt héten érdekes lépést tett az észak-koreai vezetés. Elindították ugyanis Uriminzok néven (jelentése: a mi népünk) saját Twitter profiljukat, amelyet a mai napig több mint hatezren kezdtek el követni. Annak ellenére, hogy a népi vezetés csiripelése nem túl változatos. Követőiket leginkább Dél-Korea és Amerika ellenes kijelentésekkel bombázzák, amelyekben majd mindig az ország hivatalos weboldalára hivatkoznak, ahol további szitkokat zúdítanak a két országra.

 

 



Emellett elrajtolt az ország saját YouTube csatornája is, ahova július óta több mint 100 videót töltöttek fel. Itt nem meglepő módon szintén többségében Dél-Korea és Amerika ellenes, valamint Kim Dzsong-Ilt éltető videókat találunk. Az említett országok között ugyanis napjainkban meglehetősen feszült a helyzet. Az ügy előzménye, hogy március végén elsüllyedt a dél-koreai hadiflotta Cshonan nevű korvettje és 46 tengerész veszett oda. A katasztrófát Szöul észak-koreai torpedótámadásnak tulajdonította, Phenjan azonban következetesen cáfolja, hogy ő hajtott volna végre támadást a hadihajó ellen. Ezt követően múlt vasárnap Észak-Korea kilátásba helyezte azt, hogy a "legsúlyosabban megbünteti" Dél-Koreát az Egyesült Államokkal közösen tartandó újabb hadgyakorlata miatt. Ennek a hadviselésnek az első lépése a szavak szintjén zajlik, ahol fontos szerepet kap a világháló is.

Észak-Korea vezetése ugyanis így tudja elérni a legegyszerűbben a világ közvéleményét, amely valószínűleg a céljuk is. Az ázsiai országban ugyanis valószínűleg csak keveseknek van lehetőségük arra, hogy szemlézzék a Twittert és a YouTube csatornáját, lévén hogy alig van valakinek számítógépe és internetelérése az országban. Csak igen kevesek kiváltsága a világháló. A koreai nyelv persze mindezt megnehezíti, főként, hogy a dél-koreaiak nem tekinthetik meg az említett oldalakat. Szöul ugyanis jelenleg 65 észak-koreai oldal elérését blokkolja. Azt nem lehet azonban tudni, hogy pontosan melyeket, mivel az ország vezetése - az AP beszámolója alapján - csupán már a nevük említését is hét év börtönbüntetéssel sújtja.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.