Hirdetés
. Hirdetés

Erősödtek a Samsung részvényei

|

Az Apple-nél ezzel szemben mélypontot könyvelhetnek el.

Hirdetés

A napokban született bírói ítélet arról, hogy egy, a Samsung és az Apple között zajló szabadalmi perben a kifizetendő 1,05 milliárd dollárt közel meg kell felezni, 598 908 892 dollárra, emellé pedig egy új tárgyalást is elrendeltek. Ennek hatására a dél-koreai vállalat részvényei 1,1 százalékkal emelkedtek, a pontos érték a hét elején 882 000 won volt.

Lucy Koh bírónő ítélete azután született meg, hogy úgy határozott, az eredeti kártérítési összeg jogilag megengedhetetlen feltételezéseken alapult. Amellett, hogy a Samsungnak kevesebbet kell kifizetnie az Apple számára, jogosult lett egy új tárgyalásra is néhány eszközzel kapcsolatban.

Kevésbé örülhet a részvényeinek az Apple, ugyanis ők folyamatos zuhanással néznek szembe. 2012. szeptembere óta a legmélyebb pontot voltak kénytelenek elkönyvelni a cupertinóiak. Sokan attól félnek, hogy a Samsung egyre jobban kiszorítja őket, ez pedig jól látszott azon, hogy az iPhone 5 megjelenése után a részvényeik értéke majd 40 százalékkal csökkent.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.