Hirdetés
. Hirdetés

Ethernetet a konnektorból - akár azonnal is!

|

A hálózati kábel vezetése és az új végpontok kialakítása eddig sok kellemetlenséggel járt: problémát jelentett a szerelés, a falat is meg kellett fúrni, és nem is volt kész azonnal. Mindennek most vége, hála a D-Link újításának.

Hirdetés

A D-Link június 28-án, Londonban bejelentette 200 megabites Powerline Ethernet Adapterét. Ennek segítségével a már meglévő elektromos hálózaton keresztül bővíthető, vagy alakítható ki az Ethernet hálózat. A készlet két adapterből áll, melyek közül az egyik az elektromos hálózathoz (a konnektorhoz) csatlakozik, a másik pedig egy Ethernet csatlakozó. A készletben van még egy Ethernet kábel és egy telepítő CD is. Ezzel otthon, kis (vagy nagy) irodákban pillanatok alatt kialakítható egy újabb hálózati végpont anélkül, hogy a szobákon keresztül kellene kábelt vezetni, falat, plafont sem kell fúrni.

Otthoni felhasználáskor az egyik adaptert az ADSL vagy kábelmodem mellé tesszük, ott pedig nyilván van egy konnektor. A másikat a számítógép közelébe, akár másik szobában egy konnektorba csatlakoztatjuk, majd az Ethernet kábellel a géphez kötjük. Meglévő hálózathoz is pillanatok alatt kapcsolhatunk új gépeket, illetve további előny, hogy egy gép - akár ideiglenes - csatlakoztatása miatt sem kell falat fúrni. Természetesen minden Ethernet hálózatot használó eszközt csatlakoztathatunk ezen a módon, akár még hálózati nyomtatót is.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.