Hirdetés
. Hirdetés

EU: már vizsgálják a Windows RT böngésző monopóliumát

|

A Microsoft érdekei ellenére kénytelen lehet újragondolni álláspontját a témában.

Hirdetés

Mint a Google és Mozilla páros már hónapokkal ezelőtt beszámolt róla, a Microsoft megpróbálja megakadályozni az ARM architektúrákon futó Windows RT esetében a szabad böngészőválasztást, elméletileg az operációs rendszeren csak és kizárólag az Internet Explorer lesz használható.


Mindezt az Európai Unió illetékesei nem kívánják eltűrni, így vizsgálatot indítottak annak kiderítésére, hogy a végleges termék híján egyelőre inkább pletykának, mintsem bizonyosságnak nevezhető értesülés valóban megállja-e a helyét. A hírek szerint az illetékesek figyelmét „meg nem nevezett” csoportok hívták fel a Microsoft trükközésére.


Megemlítendő, hogy pár napja az EU felelősségre vonta már a redmondi szoftvercéget, hiszen a 2009 decemberében lezárult böngészős antitrösztper szerint 2014 decemberéig minden windowsos számítógépen meg kellett volna jelennie a böngészőválasztó ablaknak.


Sajnos az SP1-es Windows 7 esetén ez sokszor elmaradt, amely okául technikai problémát jelölt meg a Microsoft. A cég ügyvédeinek tájékoztatása szerint a programozók már serényen dolgoznak a hiba kijavításán, plusz felajánlották versenyfelügyeletnek, hogy jó szándékuk jeléül hajlandóak 15 hónappal önkéntesen meghosszabbítani a böngészőválasztó megjelenésének időtartamát.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.